Copyright © 2019 Rosenblum Coe Architects, Inc.

All images contained on this web site are protected by United States copyright law and may not be reproduced, distributed, transmitted, displayed, published or broadcast without the prior written permission of Rosenblum Coe Architects, Inc.

MUSC WALTON  BUILDING

Show More

This renovation project consists of a complete interior demolition and alteration of the existing labs and storage spaces. The pathology department of MUSC was in need of multiple high-end office spaces in which meetings and conferences could be held.

 

A variety of materials were used throughout the design to achieve a sophisticated look. Custom designed wood casework and Corian countertops line the perimeter of the entire space. All offices contain custom designed furniture and are enclosed in glass walls, which help bring natural light into the center of the space. Curved wooden panels are suspended from the exposed ceilings and accent lighting help accentuate the details. “Glass art panels” are hung by a cable system that is connected to the structure above.

 

The design consists of an open floor plan with easy circulation routes, sound absorbing materials, and an overall comfortable work environment. The project as completed in June of 2006.